2010. Vi ville ha tiden mange mangler,
og friheten til å fortelle våre egne historier.

Så, vi kjøpte en gammel buss for å lage vår egen, omreisende redaksjon.

Vi var knapt igang med oppussingen da det sommeren 2011 ble arrangert sommerleir på Utøya. Hendelsene 22. juli endret alt, foruten ideen om å bo og jobbe på bussen.

På den la vi ut på det som skulle bli en to år lang reise for å sette det hele i et større perspektiv. Det var turbulent, usikkert og skummelt.

Men tre år senere utga og publiserte vi vårt første store prosjekt «Fra Ungdommen – et portrett av en generasjon» som bok, TV-serie og utstilling.

Siden har vi laget en lang rekke historier.

Men vi har også brukt lang tid på å bygge et solid medieselskap som lar oss finansiere kvalitetsjournalistikk, visuell lek og egne dokumentarprosjekter gjennom kommersielt arbeid.

Vi har brukt tusener av timer på oppgaver som det er kjedelig å høre om. Økonomistyring, for eksempel. Og arbeidstidsbestemmelser, forsikring og pensjonssparing.

Langt viktigere har vi, ved hjelp av Vær Varsom-plakaten og dyktige fagfolk, utarbeidet etiske retningslinjer tilpasset en ny mediehverdag.

Men først og fremst har vi ansatt noen av Nordens beste fotojournalister – og forsøkt å skape et lunt og trivelig sted for både oss selv og andre journalister og fotografer.

Et sted hvor alle er velkomne, enten de vil diskutere en idè, vise frem et prosjekt eller bare sitte ved langbordet og prate.

Velkommen!